Nieuws

bestel hier het boek
‘HOFLEVERANCIERS’

creatieve makers die gaan samenwerken met hofleveranciers in Tiel

Unieke verbinding tussen kunstenaars en ondernemers

Persbericht
Tiel
23 juni 2021
foto’s: Hommage Hofleverancier

Vier Hofleveranciers uit Tiel gaan de samenwerking aan met landelijk bekende creatieve denkers en makers. De ondernemers bieden een podium aan kunstenaars en krijgen er nieuwe perspectieven voor het aangaan van hun bedrijfsuitdagingen voor terug: in de vorm van ontwerpen, concepten of productideeën. Een avontuur waarin tradities en innovaties samenkomen!

Aanleiding en opzet project

Hofleveranciers zijn kleine en middelgrote bedrijven met een uitstekende reputatie in hun regio die het Koninklijke Wapen met de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mogen voeren. In Tiel zijn welgeteld zes Hofleveranciers gevestigd. De Stichting Beeldende Kunst Evenementen Stroming Rivierenland greep dit bijzondere gegeven aan voor een uniek experiment.

De stichting wil de connecties tussen het bedrijfsleven en kunstenaars versoepelen, vanuit de overtuiging dat de cultuursector van betekenis is voor onze samenleving en dat creativiteit aanzet tot toekomstbestendige ideeën en ontwikkelingen. De Hofleveranciers werden hiervoor benaderd. Vier ervan, Blijdesteijn Mode, Bakkerij Van Ooijen, Kookwinkel Oostendorp en Van Luijn Natuursteen, formuleerden elk een uitdaging of vraagstuk, waar zij in hun ondernemerschap tegenaan lopen. Ze bekeken het werk van meerdere kunstenaars, zochten naar een match, legden contact en gingen in gesprek. Daarna  begonnen de kunstenaars aan een onderzoek. Zo zijn vier heel verschillende bedrijven met vier heel verschillende kunstenaars aan een verkenning van vier vraagstukken begonnen.

Als aftrap van dit bijzondere samenwerkingsproject zullen de kunstenaars hun eerste bevindingen en denkrichtingen presenteren aan de hofleveranciers en hun genodigden.

Deze aftrap vond plaats op 30 juni 2021 | 20.00 uur | Agnietenhof, Sint Agnietenstraat 2, 4001 NB Tiel

van luijn natuursteen tiel

Van Luijn Natuursteen
X
Designers of the Unusual

Na 115 jaar bouwen aan vakmanschap en ervaring staat deze steenhouwerij open voor een innovatieve blik op de toekomst. Maar hoe vind je die?

bakkerij van Ooijen Tiel

Bakkerij van Ooijen
X
Sandra Schouten

Aan de Tielse Kermiskoek kleeft een bijzonder smakelijk verhaal. Hoe kunnen dit verhaal én deze heerlijke eeuwenoude ambachtelijke lekkernij hun weg vinden naar het grote publiek?

Blijdesteijn Mode in Tiel

Blijdesteijn Mode
X
Eylem Aladogan

Wat ooit begon met handel op handkarren via onverharde wegen groeide uit tot een prachtig familiebedrijf met nationale faam. Hoe zijn hier nieuwe doelgroepen aan te trekken?

Kookwinkel Oostendorp Tiel

Kookwinkel Oostendorp
X
Przewalski

Het merk Oostendorp is een begrip sinds eind 19e eeuw. Hoe zijn dit krachtige profiel en die hoogwaardige identiteit nog sterker uit te dragen?

Na deze gezamenlijke start werken de kunstenaars, in samenspraak met de  ondernemers, hun bevindingen onafhankelijk van elkaar uit. De uiteindelijke uitkomsten worden op een later moment bekend gemaakt.

Initiatief: Stichting Beeldende Kunst Evenementen Stroming Rivierenland (BKE) 
Samenwerking: Gemeente Tiel
Begeleiding: Cultuur Oost
Website: hommagehofleverancier.nl

 

Contact