Nieuws

bestel hier het boek
‘HOFLEVERANCIERS’

Nico Haase (m) ontvangt het Predicaat uit handen van de commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema en loco-burgemeester van Rijssen-Holten, Bert Tijhof

Predicaat voor Roelofs & Haase

EEUWFEEST
23 april 2021

Op vrijdag 23 april ontving directeur Nico Haase het Predicaat Hofleverancier uit handen van de commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema en loco-burgemeester van Rijssen-Holten, Bert Tijhof. De bouwer en projectontwikkelaar viel deze eer te beurt tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de onderneming.

“Het uitgangspunt was en is eigen kracht én gezond verstand. Roelofs & Haase hield stand, ook in economisch moeilijke tijden en bleef een familiebedrijf. Daar zijn we trots op.”

Nico Haase: “In 1921 begonnen mijn overgrootvader en zijn zwager een bescheiden bouwbedrijf. Innovatie, inspelen op nieuwe ontwikkelingen, denken in kansen en waardering voor de medewerkers stonden in de afgelopen 100 jaar centraal. Het uitgangspunt was en is eigen kracht én gezond verstand. Roelofs & Haase hield stand, ook in economisch moeilijke tijden en bleef een familiebedrijf. Daar zijn we trots op.”

De moderne onderneming van nu lijkt in vrijwel niets meer op het oorspronkelijke bouwbedrijf. Roelofs & Haase is met 60 medewerkers een begrip in de branche. Bekende projecten in Rijssen zijn de Zuiderkerk, Maranatha en de Hoge Wal. Naast woning- en utiliteitsbouw heeft Roelofs & Haase gronden en monumentale panden in bezit die het bedrijf ontwikkelt. In Twente ontwikkelde Roelofs & Haase o.a. het Rechthuyscomplex in Almelo, de Cortenaerschool en woningbouwlocatie Beekwoude in Enschede. Eind vorig jaar kocht Roelofs & Haase het monumentale Hazemeijercomplex in Hengelo voor verdere ontwikkeling.

Meerdere ondernemingen

Onder de vlag van Roelofs & Haase opereren meerdere bedrijven: Bouwmaatschappij Kroon in Nijkerk, Bouwbedrijf Bossenbroek in Elspeet, Hako Wonen in Nieuwegein en Karsten Bouwbedrijf in Vroomshoop.

“Het Predicaat Hofleverancier wordt niet standaard uitgereikt bij een eeuwfeest,” benadrukt Heidema. Een onderneming moet een vooraanstaande plaats in de regio innemen en het bedrijf en de bestuurders dienen van onbesproken gedrag zijn. Ook moet de ontstaansgeschiedenis duidelijk zijn.

eerste huis Roelofs & Haase

Het eerste huis dat door Roelofs en Haase werd gerealiseerd.

Contact